Menu

Mozaïek bestrating

Marcel is begonnen met de aanleg van mozaïek bestrating, omdat hij na jaren betonnen en natuursteen bestrating een nieuwe uitdaging nodig had. Hij werd geïnspireerd door voorbeelden van mozaïek bestrating op internet.

Grindstenen voor mozaïek bestrating

De mozaïek bestrating wordt gevormd door ronde grindstenen. Deze stenen worden ook wel pebblestenen genoemd. Door het water zijn ze zo mooi rond. Met deze stenen wordt er een patroon gelegd. U kiest dit patroon. Ik heb een boek vol met mogelijkheden, maar u kunt ook kiezen voor een patroon dat u zelf heeft bedacht.

Leggen van de mozaïek bestrating

Na het voorbereidingswerk maak ik een opsluiting (van tegels of stenen). Heeft het patroon een ronde vorm dan gebruik ik een opsluitband van metaal of pvc. De hoogte van de opsluiting is even hoog als het straatwerk / de grindhoogte. Onder deze hoogte graaf ik 10 centimeter af. Hierin gebruik ik een combinatie van zand en cement die ik van te voren met een cementmolen heb gemengd. Dit is belangrijk om de mozaïek bestrating te stabiliseren. Vervolgens druk ik de grindstenen een voor een in de afgebakende ruimte tot anderhalve centimeter boven de hoogte. Aan het eind van de dag sla ik het grind naar de juiste hoogte en spuit daarna alles nat waardoor het hardingsproces begint.
Mozaïek bestrating is zeer secuur werk maar het resultaat is dan ook prachtig. Bekijk voorbeelden van mozaïek bestrating in het portfolio.

Neem contact met mij op

Benieuwd naar uw mogelijkheden over mozaïek bestrating bij u op locatie? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op