Menu

Sierbestrating

Voordat ik uw terras of oprit aanleg, gaan we in gesprek over het materiaal van uw keuze. Ook leg ik kort mijn werkwijze uit. Bestrating voor een parkeerplek of oprit gaat op een andere manier dan bestrating voor een tuin.

Grondwerken uitvoeren voor aanleg terras of oprit

Voordat ik uw terras of oprit aanleg, is het nodig om voorbereidende grondwerken uit te voeren. Afhankelijk van de grootte van het project kan ik dit zelf doen (ik beschik over een machine) of huur ik een bedrijf in die het voor mij doet. Na het uitvoeren van de grondwerken kan ik beginnen met bestraten.

Betonnen bestrating

Bij betonnen bestrating voer ik grondwerken uit zodat grond plaats maakt voor zand dat ik vervolgens egaliseer. Bij de aanleg van opritten en parkeerplekken gebruik ik meer zand. Ook is er de keuze voor gebroken puin. Die verzekerd u van een ondergrond die nog steviger is. Zo weet u zeker dat parkeerplekken niet verzakken of dat er zachte plekken ontstaan. Nadat dit alles gebeurt is tril ik nog een keer goed, zo krijgen verzakking als mollen weinig kans meer.

Na deze voorbereidende werkzaamheden kan het bestraten beginnen. Uiteindelijk wordt het straatwerk ook weer afgetrild.

Natuursteen bestrating

Natuursteen wordt vaak gebruikt voor een terras. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen. De meeste bekende zijn graniet, marmer, Chinese natuurtegels, Basalt, kalksteen, zandsteen, leisteen en kwartsiet. Ik werk samen met een lokale stenenhandel waar u de verschillende soorten natuursteen kunt bekijken in de showtuin. Dat geeft u een beter beeld bij uw uiteindelijke keuze.

Natuursteen tegels zijn zeer dun, namelijk 3 centimeter. Daarom is het noodzakelijk om de tegels te stabiliseren met behulp van stabilisatiezand en cement. Bij het aanleggen van natuursteen tegels gebruik ik een rubberen hamer. Het aantrillen zoals bij de betonnen bestrating wordt niet gedaan zodat de natuursteen tegels niet beschadigen. Indien gewenst, kan ik de natuursteen tegels hierna nog voegen met een kleur of met een kunsthars.

Neem contact met mij op

Wilt u Marcel inschakelen voor het leggen van uw betonnen of natuursteen bestrating? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Weet u niet goed welke soort bestrating u moet kiezen, neem dan contact op. Ik adviseer u graag over uw mogelijkheden.

Neem contact op